Hanna Hermansson ute i semin. Bilden är från försöksheaten. Foto: TT

Hermansson ute i semin på personbästa

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Hermansson överraskade när hon tog sig vidare till semifinal på 800 meter i friidrotts-VM i London. Men där tog det slut. Hon sprang in på sjundeplats på en personbästa tid på 2.00,43.

Det är Hanna Hermanssons första VM. Hon överraskade när hon lyckades ta sig till semifinal igår men idag tog det tyvärr slut.

Även om det blev en sjundeplats för svenskan så var det en personbästa tid på 2.00,43. Hennes gamla rekord var på 2.00,94, vilket är en förbättring med 51 hundradelar.

Friidrotts-VM

– Jag kan inte vara annat än nöjd, så klart. Det gick ruskigt fort för mig, det är min snabbaste öppning någonsin så jag är jätteglad att jag kunde hålla ihop det och plocka en placering på slutet och springa personbästa, säger hon till SVT Sport.

– Jag gick in med ingenting att förlora, det var bara jättekul att gå vidare i och med att det är mitt första stora mästerskap och jag inte hållt på så länge, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet