Simon Sundström leder före Emil Blomberg vid SM för två år sedan. Foto: TT

Hinder-svensk under OS-kvalgränsen igen

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången på tio dagar sprang Emil Blomberg under OS-kvalgränsen på 3000 meter hinder. Svensken blev trea i Åbo på 8.21,38.

Han blev strax efter hemmalöparen Topi Raitanen som vann på 8.19,57 och dansken Ole Hesselbjerg som blev tvåa på 8.20,42. De drog ifrån in mot upploppet. Det blev även svenskt på fjärdetplatsen när Vidar Johansson putsade sitt personrekord med ett par tiondelar till 8.24,29 i solskenet efter det tropiska regnet.

Blombergs personrekord lyder på 8.20,55 från en tävling i Belgien den 29 maj. OS-kvalgränsen ligger på 8.22. Även den svenske lagkamraten Simon Sundström har varit under kvalgränsen men fick bryta i Åbo efter att ha kraschat in i ett hinder.

– Jag får betalt för den hårda träningen under vintern och tror att jag kommer att springa ännu snabbare i Tokyo, säger vinnaren Raitanen, som också är elitorienterare, i Viaplays sändning.

Han var exakt tre sekunder över sitt personliga rekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.