Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Margot Chevrier faller och gör sig rejält ila. Foto: Paul Childs/Bildbyrån

Hjärtskärande skrik efter olycka i stavhopp: ”Väldigt illa”

Uppdaterad
Publicerad

Det uppstod förstämning i hallen när stavhopparen Margot Chevrier råkade ut för en svår benfraktur vid inomhus-VM i Glasgow.

Hon är förd till sjukhus.

– När du kommer så högt uppifrån och hamnar fel på mattfliken kan det gå väldigt, väldigt illa, säger experten Alhaji Jeng.

Det var när fransyskan Margot Chevrier gjorde ett försök på 4,65 som olyckan var framme. Hon fick avbryta försöket högt upp i luften och ramlade ner i kanten på matten och fick en svår fotskada. De första rapporterna talar om en bruten fotled.

Fransyskan skrek rätt ut och det blev alldeles tyst i hallen medan medicinsk personal behandlade henne.

Friidrotts-VM

– Jag har själv brutit fotleden. När hon väl avbryter hoppet har hon gropen under sig och när du kommer så högt uppifrån och hamnar fel på mattfliken kan det gå väldigt, väldigt illa. Det var riktigt tråkigt att se, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Wilma Murto bröt tävlingen

Hon fördes ut på bår och fick applåder av publiken. Senare meddelades det att hon fördes till sjukhus med en öppen fraktur.

Strax innan hade finländskan Wilma Murto, vann ute-EM 2022, hoppat av tävlingen efter att ha klarat 4,55.

– Jag kände av smärta i foten efter en tävling i Frankrike förra veckan och problemen kom tillbaka. Vi vill inte ta några risker inför tävlingarna i sommar, säger Wilma Murto.

För två dagar sedan skadade sig kanadensiskan Alysha Newman med en fotledsskada och kom inte till start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet