Moa Hjelmer tävlar på hemmaplan i Stockholm den 10 juni. Foto: Bildbyrån

Hjelmer gör Diamond League-comeback

Publicerad

Moa Hjelmer gör comeback i Diamond League-sammanhang. Den svenska rekordhållaren kommer nämligen att tävla på favoritdistansen 400 meter på Stockholms Stadion i juni.

– Det ska bli jättekul. Framför allt att tävla på en riktigt stor tävling igen. Stockholms Stadion är min hemmaarena, jag tränar där dagligen och det spritter i benen bara jag tänker på det, säger Moa Hjelmer i ett pressmeddelande.

Det har gått snart tre år sedan Moa Hjelmer senast startade i Diamond League-sammanhang. Under vintern har 27-åringen tävlat inomhus där det bland annat blivit ett SM-guld på favoritdistansen 400 meter.

– Jag och min tränare hade egentligen planerat att jag skulle springa lite kortare distanser, men jag fick feeling och lust att springa min paraddistans. Det gick väl inte riktigt lika fort som jag ville, mest för att jag inte hade orken. Men jag hade satt upp målet att ta SM-medalj, helst guld, och det gjorde jag, säger Hjelmer.

”Målet är EM i Berlin”

Comebacken i Diamond League blir på Bauhaus-galan på Stockholms Stadion den 10 juni. Där är målet att nå EM-kvalgränsen 53,40 sekunder.

– Målet är EM i Berlin. Jag är ju i ett läge där jag behöver kvala och springa på tider jag inte gjort på flera år. Men om jag utgår ifrån träningarna så känns det hoppfullt och att de är inom räckhåll, säger hon.

Moa Hjelmer tog EM-guld och satte svenskt rekord 2012 men sedan dess har det hänt en hel del i hennes liv. Två gånger om har hon blivit mamma och förra året, i samband med Metoo-rörelsen, berättade hon om våldtäkten hon utsattes för under Finnkampen 2011 vilket ledde till åtgärder från det svenska friidrottsförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer