Hon blev årets ”Min tränare” 2021

Uppdaterad
Publicerad

Det blev guldkonfetti, kramkalas och glädjetårar när Lilla Sportspegeln överraskade Desireé Liilliehöök och delade ut utmärkelsen årets ”Min tränare”.

– Hon peppar alltid oss och är världens bästa tränare, säger 8-åriga Moa Åström.

Lilla Sportspegeln delade ut pokalen till årets ”Min tränare” för fjärde året i rad.

Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma alla duktiga ungdomstränare och ledare som finns runt om i landet har och i år skickades det in rekordmånga nomineringar.

Nästan 700 barn och unga tog chansen att lyfta fram sina tränare.

Nomineringen från friidrottarna Esther och Milo, gjorde att priset den här gången hamnade hos Desireé Lilliehöök i Sävedalens AIK utanför Göteborg.

I sin nominering skrev Esther bland annat.

”Vi har fått bananer som det står peppande meddelanden på. Desireé kan jättemycket om friidrott och får oss också att tänka på vad det innebär att vara en bra lagkamrat”.

Desireé Lilliehöök, som tränar sin grupp tre gånger i veckan, var märkbart rörd när hon fick ta emot utmärkelsen.

– Jag är helt mållös, det är jättemånga som förtjänar det här priset, man kan inte vara gladare som tränare än att bli nominerad till ett sådant här pris, säger Lilliehöök.

Lilla Sportspegelns utbud finns att se på SVT Play, SVT Barn-appen och i SVT Barn (tidigare Barnkanalen) där programmet samsänds tillsammans med Lilla Aktuellt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.