Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Hotet mot Duplantis: Lightfoot ny världsetta efter jättehopp

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis får se upp. KC Lightfoot satte nytt amerikanskt rekord med 6,07 vid tävlingar i Nashville – därmed är 23-åringen ny världsetta i stavhopp. Men efter rekordhöjden blev det inga fler hopp för amerikanen.

– Jag kanske skulle ha skadat mig, säger Lightfoot efter urladdningen.

Duplantis, som hoppat 5,91 utomhus i år, är därmed nedpetad till andra plats på världsbästalistan.

– Det känns härligt även om det gör lite ont och jag vet att det kommer att göra ont även i morgon, säger Lightfoot till Citius Mag i ett klipp på Youtube.

Lightfoot hade världsårsbästat 5,92 som huvudmål.

– Efter det ville jag ta sex meter och i alla fall försöka på det amerikanska rekordet och lyckligtvis så gick det vägen. Rekordet var inte ett mål men det fanns i bakhuvudet, säger Lightfoot, som är en dag yngre än Duplantis, född 11 november 1999.

”Kanske hade skadat mig”

Efter 6,07-hoppet, klarat med darr, förklarade Lightfott direkt att han var färdig för dagen.

– Det gick åt mycket adrenalin till hoppen på 6,00 och 6,07 och jag gav all energi jag hade kvar och kände mig nöjd med insatsen. Kanske skulle jag ha skadat mig vid nästa försök så jag avslutade innan något gick snett.

Sam Kendricks hade det tidigare amerikanska rekordet med 6,06. Duplantis kan svara på Lightfoots hopp vid tävlingar i Hengelo, Nederländerna, i morgon.

Världens bästa hoppare utomhus:

1) Armand Duplantis, 6,21

2) Sergej Bubka, 6,14

3) KC Lightfoot, 6,07

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.