Daniel Ståhl. Foto: Bildbyrån

Total flopp av Ståhl – sex kryss

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en total flopp av Daniel Ståhl i första tävlingen på svensk mark i år.

Sex kryss blev det för världsmästaren som inte kunde hålla sig kvar i kastringen.

Men damtävlingen blev desto roligare – Kamga slog nämligen till med nytt personbästa, och är näst bästa svenskan någonsin.

Runtom i Sverige arrangerades det flertalet friidrottstävlingar under dagen. Och en av alla friidrottare som längtat efter att få tävla igen var världsmästaren Daniel Ståhl. Men det blev nog inte som han hade hoppats på.

Kasten satt inte lika bra som i Doha när han tog VM-guld i höstas, och det blev aldrig något registrerat resultat. Sex kryss, och istället blev det Simon Pettersson som tog hem segern med 61,66 meter i hans andra kast.

Ståhl hade ett kast runt 68 meter som bäst och flera runt 65 meter men klarade inte att stå kvar i ringen.

För spjutkastaren Kim Amb gick det desto bättre att kasta. Två kast över 81 meter, med ett bästa på 82,96. Och segern var aldrig hotad, tvåan Tim Holmberg kastade nämligen knappt 20 meter kortare, 63,86.

Personbästa av Kamga

I damernas tävling visade Vanessa Kamga hög klass, och visade att det inte fanns någon rost efter uppehållet. 60,01 lyckades 21-åringen kasta, ett nytt personbästa och en notering som gör att hon är näst bästa svenska någonsin, uppger Sportbladet. Det svenska rekordet av Anna Söderberg på 64,54 var hon dock en bit bort från. 

SE MER: Här hejar Ståhl fram Johaug – från skylift (12 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.