Irene Ekelund tillbaka – siktar på OS

Uppdaterad
Publicerad

Irene Ekelund har brottats med depression, och skador, men är på väg tillbaka. I helgen är hon med i Finnkampen, och framöver siktar hon högre nivå så.

– Nästa år är det OS, som jag hoppas vara i form till, säger hon till SVT Sport.

2013 slog Irene Ekelund igenom stort med bland annat guld på ungdoms-VM på 200 meter, men uppmärksamheten och pressen blev jobbig att hantera. År av skadeproblem följde, och sakta gled hon in i en depression.

– Jag kände mycket press och stress. Jag slog igenom som väldigt ung, och så skadade jag mig och det gick egentligen bara neråt. Det har varit jobbigt i sex år, och det är en lång period. Jag tappade bort mig själv lite. Men nu har jag börjat hitta tillbaka till mig själv och idrotten, säger hon.

Finnkampen

Vad hade dagens Irene sagt till dig själv som tonåring?

– Ta det i din egen takt. Det var bara idrott då. Jag var inte med kompisar och så, utan det blev bara idrott.

Hon är bara 22, så karriären är långt ifrån över. Idag mår hon mycket bättre, och drömmarna om de stora mästerskapen finns alltså fortfarande där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet