Isabellah Andersson (vänster) och slutliga segraren Jasmin Nunige ute på den krävande Ultravasan. Foto: Vasaloppet.

Isabellah Andersson bröt Ultravasan i ledning

Uppdaterad
Publicerad

Den sjufaldiga vinnaren av Stockholm Marathon, Isabellah Andersson, gjorde debut på Ultravasan, 90 km, vilket är Vasaloppet på barmark, och hon spände bågen högt innan hon bröt.

Efter runt sex mil drog Andersson hårt utför före fjolårsvinnaren Jasmin Nunige men tog slut och fick bryta och kunde inte springa i mål i Mora.

– Mina ben ville inte springa mer. Benen är helt slut. Det var dåligt planerat av mig. Jag skulle tagit det lugnt i backarna säger Andersson, som kom gående med dottern och maken, efter avhoppet till arrangörerna.

Nunige vann på nya rekordtiden 6.54.32.

Buud bröt efter hälsenebesvär

I herrklassen siktade hemmalöparen Jonas Buud på tredje raka segern men fick bryta efter hälsenebesvär.

– Jag var mycket osäker innan start. Men till en början kändes det ändå riktigt bra. Men sen strax innan Risberg när vi skulle passera några åsar så fick jag rejält ont igen, berättade Buud.

Norrmannen Jarle Risa tog segern fem minuter före Fritjof Fagerlund, Rånäs. Hans segertid på 6.11.49 är mer än 26 minuter över Buuds rekordtid från förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.