Jakob Ingebrigtsen fick jubla över två guld i Torun. Foto: TT

Jakob Ingebrigtsen efter andra guldet: ”Trodde att de skulle vara smarta”

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen följde upp fredagens guld på 1500 meter med att vinna även 3000 meter i dag vid inne-EM i Torun, Polen.

– Det betyder mycket, säger norrmannen efter sitt andra guld under helgen.

Med tanke på att Ingebrigtsen är en spurtsnabb 1500 m-löpare trodde han att konkurrenterna skulle försöka grilla honom och i alla fall göra ett försök att störa.

– Jag trodde att de andra skulle vara smarta och lägga sig i täten och köra hårt och göra det svårare för mig men det gjorde de inte och jag la mig först för att bromsa farten. Det var en skön känsla att vinna på det här sättet, säger Ingebrigtsen till NRK.

Han skruvade upp farten med 700 meter kvar och såg sig om över axeln vid klockringningen med 200 meter kvar. Han avlossade den stora kanonen med 100 meter kvar och bara rann iväg och vann på nya personrekordet 7.48,20, en tid som dock inte alls motsvarar den kapacitet som 20-åringen har. Han var dryga sekunden före belgaren Isaac Kimeli och spanjoren Adel Mechaal.

Till resultaten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.