Jättehopp av Tornéus i EM-finalen Foto: Bildbyrån

EM-silver till Tornéus – men inte OS-klar

Uppdaterad
Publicerad

EM-silver och ett jättehopp på 8,21 i finalen. Men för stark vind gör att Michel Tornéus fortfarande inte är klar för OS i Rio. ”Jag ska se till att hitta en till tävling någonstans”, säger Michel Tornéus.

Svensken fick en kanonstart på länghoppsfinalen när han hoppade hela 8,21 i den första omgången. Med det var han i ledning fram till den femte omgången då Greg Rutherford slog till med 8,25 och petade ned Tornéus till en andraplats.

– Trodde aldrig att jag skulle stå här som silvermedaljör i EM och vara besviken, säger Michel Tornéus till TV4.

Hoppet är sex centimeter längre än OS-kvalgränsen. Men vinden var med en ynka tiondel för kraftig för att resultatet ska vara giltigt för att kvala in till OS och därmed får Tornéus fortsätta sin jakt på en biljett till Rio.

– Alltid kul med en medalj men det är OS som är viktigast. Jag ska se till att hitta en till tävling någonstans, kanske i Spanien, säger Tornéus.

Tornéus och Rutherford var ohotade i topp, närmsta konkurrenter var Ignisious Gaisah och Radek Juska som båda hoppade 7,93 som längst.

Se hoppet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer