Carl Bengtström är i sitt livs form i säsongens elfte timme. Foto: Bildbyrån

Jättepers av Bengtström på 400 meter häck

Uppdaterad
Publicerad

Carl Bengtström krossade sitt nysatta personrekord på 400 meter häck i Bellinzona, Schweiz. Han vann B-heatet på 48,53 och är nu trea genom tiderna i Sverige. Det är den bästa svenska tiden på 25 år.

För en dryg vecka sedan vann Bengtström Finnkampen på Stockholms stadion på 49,24, vilket då var personligt rekord med 0,28 från SM en vecka tidigare. Kvällens tid var en sänkning med enorma 0,71. På tre veckor har Bengtström sänkt sitt personrekord med nästan en sekund.

Endast Sven Nylanders 47,98 från 1996 och Niklas Wallenlinds 48,35 från 1992 är bättre än 21-åringens tid på Sverigebästalistan. Bengströms tid var lika med tvåan, Rasmus Mägi, i A-heatet i Continental Tour-galan. Det vanns av den brasilianske OS-trean Alison dos Santos på 48,15.

Hade banrekordet ett par minuter

Eftersom B-finalen gick ett par minuter före A-finalen hade Bengtström ett tag banrekordet. Med sitt nya personrekord är Bengtström sexa i Europa i år.

På 800 meter var Lovisa Lindh på nytt under två minuter med att bli trea på 1.59,94. Jamaicanskan Natoya Goule vann på 1.58,20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.