Kajsa hyllar landslagets unga: ”Levererar och är helt orädda”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s friidrottsexpert Kajsa Bergqvist ser ljust på landslagets framtid – och hyllar de unga talanger som visat upp sig i Peking.

En av dem som lyfts fram är Angelica Bengtsson, som med sin fjärdeplats i stavhopp blev bästa svensk på VM.

– Hon är otroligt rutinerad Angelica Bengtsson, bara 22 år gammal, men har gjort massor av ungdoms-VM och junior-VM. Här tar hon verkligen steget in i yttersta världseliten på seniorsidan. Och gör precis som Khaddi, sätter personligt rekord, hoppar felfritt över 4,70 och det var inte långt ifrån att det räckte till en medalj, säger Kajsa i VM-magasinet.

Friidrotts-VM

Yngst i truppen är Elise Malmberg, 20.

– Hon är nybörjare på 400 meter häck, så går hon in på det här VM:et och tar sig till semifinal. Det känns ljust ändå för svensk friidrotts framtid med inställningen hos de här unga, de går in och levererar och verkar helt orädda. Nu har de gjort det här en gång och upptäckt att de här bästa i världen är inte så långt borta.

Bergqvist lyfter särskilt fram hur de unga friidrottarna inte verkar ha lamslagits av stundens allvar.

– Det bästa av allt är att de lyfter sig. Det blir mycket nerver, det är stor publik när man kanske inte har varit på en stor arena förut, då är det lätt att man låser sig och vill för mycket och så blir det bara pannkaka i stället.  De här killarna och tjejerna visar precis motsatsen. De njuter av att vara på arenan och presterar som allra bäst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet