Kallur i tårar efter loppet. Foto: SVT

Sanna Kallur EM-åtta i karriärens sista lopp

Uppdaterad
Publicerad

Hon uppfyllde sin dröm – att få avsluta karriären med EM-final. Väl där blev det en åttondeplats för Susanna Kallur, efter att ha slutat sist i en final som präglades av en startskandal.

– Nu packar jag ner den här dräkten och spikskorna och tar lite ledigt, säger en tårögd Kallur till SVT Sport.

– Det var naturligtvis inte det bästa loppet jag gjort. Jag fick på riktiga pärlor till starter i de där tjuvstarterna som blev återkallade. Pärlor som jag inte känt på många år.

Det blev en högst märklig inledning för Susanna Kallur i sitt sista lopp. Två gånger gick signal för tjuvstart, men båda gångerna underkände arrangörerna tjuvstarten, och lät löparna ställa upp igen i startblocken. Det blev extra olyckligt för Kallur, som var ut riktigt snabbt från start båda gångerna.

Friidrotts-EM

Först blev norskan Pedersen diskad, för att sedan få komma tillbaka efter protest. Starten efter gick signalen för tjuvstart igen, men återigen underkände funktionärerna tjuvstarten.

Funktionärerna utgår under mästerskapet från ett system som är kritiserat, och ser ut att ge för korta reaktionstider. Även Elin Westerlund råkade ut för tjuvstart i försöken. Hon blev diskad.

”Jag är stolt”

Kallur var ändå nöjd med sista mästerskapet.

Karriären över. Vad känner du?

Åh gud när du säger så, säger Kallur och kämpar sig genom tårarna:

– Det är skönt. Men det är också väldigt vedmodigt. Mest av allt känner jag otrolig tacksamhet över allt skoj som jag fått vara med om.

Stolt?

– Det måste jag säga att jag är. Stolt. Jag har kommit tillbaka.

Hur har du orkat?

– Vill man bara tillräckligt mycket så är det inget snack om saken. Då är det inte tufft, säger hon och avslutar:

– Nu packar jag ner den här dräkten och spikskorna och tar lite ledigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet