Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vägrar lämna efter diskningen Foto: Bildbyrån

Kaos när världsettan diskades på 110 m häck

Uppdaterad
Publicerad

Det blev kaos på 110 meter häck. Både den regerande OS-mästaren Hansle Parchments och världsettan Devon Allens banor gick tomma. I stället kunde Grant Holloway försvara sitt guld från Doha 2019.

Loppet blev försenat efter att först Parchment inte kom till start efter skadebesvär som han försökte få bukt på ända in i det sista innan han slängde in handduken. Han låg på gräset och försökte massera och stretcha sitt ben. Publiken och tv-tittarna följde dramat på första parkett.

Sedan kom den stora kalabaliken när världsettan Devon Allen tjuvstartade med minsta möjliga marginal. En ynka tusendel. Han förstod det inte själv och vägrade först att lämna banan och hade sedan en lång diskussion med funktionärerna innan det rödsvarta kortet kom upp. Publiken buade högljutt när beskedet stod fast. 

Friidrotts-VM

Det sved extra mycket eftersom han är en hemmason som gick på universitetet i Orgeon.

”Det är galet”

– Jag var en tusendel för snabb i min reaktionstid. Jag vet inte om tv-bilderna visade min reaktionstid på 0,999 Det är galet att det inte finns någon marginal för fel där men sådana är reglerna. Publiken var högljudd viket också störde, säger Allen till SVT Sport.

Du försökte prata med domarna. Vad sade de?

– Jag blev väldigt förvånad eftersom jag reagerade efter startskottet. Hade det varit 1,000 hade loppet gått iväg, så det är frustrerande, säger Allen som nu ska fortsätta karriären inom amerikansk fotboll för Philadelpia Eagles.

Det såg märkligt ut när Holloway i ensamt majestät med de tomma banorna bredvid sig susade mot guldet på 13,03.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet