Kajsa Bergqvist Foto: SVT

Karlstad GP: Här är Kajsa Bergqvists fem höjdare

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Bergqvist tycker hon har mycket att se fram emot inför kvällens GP-gala i Karlstad med diskustävlingen som pricken över i:et.

– Bredden på svensk friidrott är mycket god just nu. Det känns som det första gången på länge som man kan bygga en gala på massor av svenska dueller, säger SVT Sport friidrottsexpert.

Här listar Kajsa sina höjdare inför kvällen.

Diskus, herrar ”Vi har världens bästa landslag i diskus med Daniel Ståhl, Niklas Arrhenius och Simon Pettersson där alla tre sannolikt får åka till VM. Det här har alla förutsättningar att bli en höjdartävling ikväll.”

800 meter, herrar ”Andreas Kramer är i superform med nysatt personligt rekord och seger i U23-EM. Hans känn glödhet inför VM. Det ska också bli intressant att se Kalle Berglund i samma lopp och vad han kan lämna för formbesked.”

Längd ”Damerna och herrarna hoppar samtidigt i Karlstad. Det ska bli intressant att följa Khaddi Sagnia och Michel Tornéus. Det känns som Khaddi är på gång medan Michel varit lite mer upp och ner.”

Höjd, damer ”Erika Kinsey mot Sofie Skoog i en het duell. Jag väntar på att båda ska hoppa ytterligare några centimeter högre än de gjort tidigare under säsongen. Jag hoppas de tvålar till mitt banrekord på Tingvalla som är 1.96. Det har stått sig länge nog nu.”

Stav, damer ”Angelica Bengtsson har inte hoppat sedan Bauhausgalan då hon fick skadeproblem med fötterna. Det är viktigt att det fungerar för Angelica i kväll. Dels att kroppen håller men också att hon gör ett bra resultat.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.