Kendra Harrison vann VM på 60 m häck inomhus tidigare i år. Foto: Bildbyrån.

Kendra Harrison visar form inför Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Världrekordhållaren på 100 m häck, Kendra Harrison, visar fin form inför Diamond League-premiären i Doha på fredag. I helgen vann hon på 12,37 i för stark medvind i Des Moines, USA.

– Jag kom igång vid häck fyra eller fem och avslutade starkt, säger Harrison till internationella friidrottsförbundet, IAAF. Hennes medvind var på + 2,5 meter/sekund (2,0 maxgränsen).

För två veckor sedan gjorde hon säsongsdebut med att vinna på 12,40, också det i för stark medvind. 25-åringen, som har världsrekordet med 12,20, känner att hon ligger rätt inför säsongen där Diamond League har premiär i Doha på fredag.

– Det var ett bra lopp och det känns bra, speciellt eftersom Diamond League snart drar igång, säger Harrison.

de Grasse gjorde comeback efter nio månader

Vid samma tävling gjorde André de Grasse, tog tre medaljer vid OS i Rio 2016, sin första tävling på nio månader. Han blev fyra i ett tätt 100 meter på 10,15. Mike Rodgers vann  loppet på 10,03. OS-mästaren i kula, Ryan Crouser, vann på 22,01.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.