Kendricks om Duplantis: ”Du måste komma redo och beredd att hoppa högre än någon gjort ”

Uppdaterad
Publicerad

Inför fredagens Diamond League-gala i Doha mötte tvåfaldiga världsmästaren Sam Kendicks media och hyllade Armand ”Mondo” Duplantis och den nivåhöjning han har gett sporten.

– Om du vill konkurrera, speciellt mot Mondo, då måste du komma redo och beredd att hoppa högre än någon gjort i historien, säger Sam Kendricks.

– Det är ett en rejäl utmaning för stavhoppare och det är ibland nästan läskigt att veta att jag måste vara bättre än alla föregångare för att ens ha en chans i tävlingen, säger Sam Kendricks på presskonferens i Doha.

Efter rekordhoppet, 6,15, i Rom förra veckan har Armand Duplantis hoppat högst av alla både inomhus och utomhus. Amerikanen Kendricks har ett säsongsbästa i år på 6,02 och 28-åringen är trea i världen utomhus genom tiderna med 6,06 från en tävling i USA 2019.

Kendricks, som varit med i världseliten länge, hyllar utvecklingen inom sporten – både materiellt och det faktum att bredden i dag är så stor.

– Du kan inte stoppa ungdomen från att bli bättre i den här sporten.  Men när man säger sådant som att vi vill överglänsa forna storheter… De banade väg för oss och de satte ribban högt. Men faktum är att förväntningarna på oss idag ligger på en helt ny nivå, säger Kendricks.

Världsbästalistan genom alla tider i stavhopp utomhus. Källa: Worldathletics.org Foto: Skärmdump

Galan från Doha direktsänds under fredagen med start kl 18.00 i SVT2/SVT Play.

SVT Sport förklarar: Därför är Duplantis bättre än Bubka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.