Kipchoge Keino tilldelas ett pris under invigningsceremonin för Rio-OS den 5 augusti 2016. Närmaste vittne är IOK-chefen Thomas Bach. Foto: Bildbyrån.

Kenyansk legendar misstänks för korruption

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble OS-guldmedaljören Kipchoge Keino, 78, är en av sju kenyanska ledare som misstänks för korruption i samband med OS i Rio 2016.

Totalt misstänks närmare fem miljoner kronor som skulle gått till resor och omkostnader för de aktiva ha kommit på villovägar, skriver AP.

Keino var ordförande i landets OS-kommitté till förra året. Gruppen har fram till i morgon att infinna sig i domstol eller riskera att bli gripna.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Det är tillfredsställande att vi har bevis för ett åtal, säger åklagaren som jobbat på fallet i nästan två år.

Keino tog OS-guld på 1 500 m vid OS i Mexico City 1968 och 3 000 m hinder i München 1972. I de efterföljande spelen i Montreal 1976 tog Anders Gärderud guld för Sverige efter ett klassiskt lopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet