Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Faith Kipyegon tog sin sjätte raka internationella medalj på 1500 meter i och med dagens VM-guld. Foto: TT

Kenyanska sprang hem guldet åt dottern

Uppdaterad
Publicerad

Faith Kipyegon vann guldet på 1500 meter och tog hem sin sjätte raka VM- eller OS-medalj på distansen. Dessutom kunde hon göra dottern glad.

– Hon sa åt mig att komma hem med guldet, säger kenyanskan.

Det blev som vanligt en kenyansk-etiopisk duell där brittiskan Laura Muir försökte hänga med i det sanslöst höga tempet. Det var långt under världsrekordet i början av loppet.

Etiopiskan Gudaf Tsegay drog upp till 1200 meter när Kipyegon satte in stöten och i sista kurvan fick ett par meter som hon drygade ut och gick i mål på 3.52,96.

Friidrotts-VM

– Jag är så glad över att ha vunnit guldet här i Eugene. I morse frågade jag min dotter Alyn om jag skulle komma hem med choklad eller ett guld till henne. Hon sa åt mig att komma hem med guldet och jag är så stolt över att jag kan ge henne det, säger Kipyegon om fyraåringen enligt ett pressmeddelande från hennes stall Global Sports Communication.

Faith Kipyegons, 28, meriter på 1500 m:

OS-guld 2016 och 2021

VM-guld 2017 och 2022

VM-silver 2015 och 2019

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet