Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia till EM-final. Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia klar för EM-final

Uppdaterad
Publicerad

Längdhopparen Khaddi Sagnia har slitit med både kropp och huvud inför EM.

Trots det fixade hon en finalplats. Sagnia blev sjua i kvalet med 6,59 som längsta hopp.

– Det var lite struligt, säger hon till SVT Sport.

Khaddi Sagnia har haft en tuff tid efter VM i Eugene tidigare under sommaren och har kämpat med en sliten kropp och ett trött huvud.

– Det som varit lite struligt sedan jag kom hem från VM har varit ansatsen och det är ju för att jag är trött i kroppen. Det är lite ”work in progress”. Jag mår mycket bättre än vad jag gjorde när jag kom hem. Men det är en bit kvar. Det har ju varit tävling efter tävling och väldigt lite uppehåll mellan tävlingarna och resor inblandade. Man känner inte igen sig till slut. Man är trött och sliten, säger hon till SVT Sport.

Sagnia har sagt att hon går in i EM utan medalj som mål. Men chansen lever efter att hon på tisdagsförmiddagen säkrat en finalplats.

Hon inledde något skakigt med 6,19 i första försöket. Hennes andra hopp mätte 6,41 och en ökning behövdes i tredje försöket för att säkra final. Sagnia klarade pressen och hoppade 6,59 vilket tog henne till final. Men resultatet är en bit från hennes personbästa på 6,95.

– Det var lite struligt de första hoppen men jag fick till det i sista. Det var skönt. Så länge man får till det spelar det ingen roll om det är i andra eller i tredje.

Finalen avgörs på torsdag kväll med start 20.58. Du ser tävlingen i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.