Foto: Bildbyrån

Khaddi Sagnia missade medalj – två cm från bronset

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia hoppade 6,87 i finalen – men det räckte inte till en VM-medalj.

– Jag är absolut inte nöjd med placeringen, säger hon till SVT Sport.

Khaddi Sagnia stod för ett imponerande kval i Eugene, då hon klarade kvalgränsen i sitt första försök.

I finalen inledde hon dock med ett grovt övertramp, men efter 6,69 i andra stod det klart att Sagnia skulle få genomföra samtliga sex hopp.

Friidrotts-VM

I femte slog hon till med 6,87, vilket också blev hennes bästa notering. Det räckte till en sjätteplats i finalen – två centimeter från VM-bronset, som kneps av Leticia Oro Melo.

Tyskan Malaika Mihambo vann på 7,12 och nigerianskan Ese Brume blev tvåa på 7,02.

– Det var ett jättebra resultat att avsluta med, men jag är absolut inte nöjd med placeringen. Jag hade behövt komma i gång lite tidigare för att känna en trygghet, säger Sagnia till SVT Sport.

”Hade inte knutit skorna”

I fjärde försöket strulade det till sig för Khaddi Sagnia, som bara hade fyra sekunder på sig när hon påbörjade ansatsen.

– Jag stod och pratade med Katrin (Klaup, tränare), medan jag gjorde det visste jag inte att de ändrade ordningen ... jag hade inte knutit skorna eller någonting, säger hon.

SVT:s expert Christian Olsson om situationen:

– Det ska man ha koll på. Det är ingen katastrof med tanke på att hon hade sex hopp, men det är klart att hon vet att ordningen ändras efter tre omgångar, säger SVT:s expert Christian Olsson som sammanfattar Sagnias VM så här:

– Det är klart godkänt, hon gör en bra tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet