Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Khaddi Sagnia missar EM Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Khaddi Sagnia missar friidrotts-EM i Rom

Uppdaterad
Publicerad

Khaddi Sagnia missar friidrotts-EM.

Den svenska längdstjärnan har haft en tung säsongsinledning och väljer nu att stå över mästerskapet i Rom.

– Jag vill inte komma till mästerskapet och inte kunna göra mig själv rättvisa, säger hon till svenska friidrottsförbundet.

Igår kom beskedet att Thobias Montler missar friidrotts-EM i Rom, som sänds i SVT. Nu väljer även Khaddi Sagnia att stå över mästerskapet, som inleds på fredag.

Sagnia inledde säsongen med 6.58 i Dohas Diamond League-tävling, men har sedan dess haft det tyngre.

Friidrotts-EM

De senaste två tävlingarna har den svenska längdhopparen som längst nått 6,49, vilket gör att hon nu väljer att avstå EM.

– Jag är inte i så bra form som jag skulle vilja och jag vill inte komma till mästerskapet och inte kunna göra mig själv rättvisa. Jag skulle bara göra mig själv besviken om jag inte kan leva upp till mina förväntningar, säger hon.

Sagnia kommer i stället lägga fokus på friidrotts-SM som inleds 28 juni.

– Nu kom vi fram till att det är bättre att vara kvar hemma, träna på och försöka göra så bra som möjligt på SM istället, det blir min nästa tävling, säger hon.

Sagnia är ännu inte uttagen till OS.

SVT Sport har sökt Sagnia via agenten Stina Funke. Den svenska längdhopparen meddelar dock att hon inte kommer göra några intervjuer om beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet