Kinsey siktar mot årsbästa: ”Har inget att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

Tangerat svenskt årsbästa.

Det är vad som krävs för att ta sig till höjdhopp-final, tror Erika Kinsey.

– Det är absolut målet, säger hon till SVT Sport.

Erika Kinsey laddar för fullt för sitt framträdande i VM. Hon växlar träningspassen med vilodagar innan det är dags för höjdhoppskvalet på torsdag.

Uppladdningen har skett under något ovanliga förutsättningar. Träningsarenan ligger vägg i vägg med OS-arenan i London. Därför är det många åskådare även när stjärnorna tränar.

Friidrotts-VM

– Det är jättehäftigt och det är skönt att det är så nära också. Att man inte behöver ta en buss till arenan. Det är tur att man inte är Usain Bolt. Han fick knappt gå på toaletten utan att folk stod och jublade. Då tänkte jag att vi har det ganska skönt ändå vi andra, vi har inte lika mycket press på oss, säger Kinsey till SVT Sport.

”Mindre press på mig själv”

Under Diamond League-tävlingen i London för en månad sedan hoppade hon 1,94, som också var nytt säsongsbästa. Hon tror att hon måste nå lika högt om hon ska ta sig till final på VM.

– Det var ju ganska tufft på OS. Då var det 1,94 och jag får nog räkna med det igen. Det är absolut målet, att ta kvalgränsen och ta sig vidare till final. Det här mästerskapet går jag in med en helt annan känsla och mindre press på mig själv. Jag har inget att förlora helt enkelt, det är bara att ge allt.

Kinsey pratade bara med tv och radio i dag. Hon valde att nobba skrivande press.

– Det är ingen hemlighet att Erika har mått dåligt ibland. Det är ingen mänsklig skyldighet att man måste prata med alla, säger förbundskapten Karin Torneklint till TT.

Kvalet inleds kl 20.10 på torsdagskvällen. Även Sofie Skoog hoppar för Sverige. På lördagen klockan 20.05 väntar final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet