Kinsey klar för Stockholms Diamond League-gala

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges nya höjdhoppsstjärna Erika Kinsey har fått arrangörerna till Diamond League-tävlingen på Stadion att tänka om. Nu plockar de in damernas höjdhopp – och Kinsey är redan nu klar för galan.

Vid Lag-EM i ryska Tjeboksary under midsommarhelgen slog svenska Erika Kinsey till med imponerande 1.97 vilket kvalificerade henne för VM och gör friidrottsprofilen från Trångsvikens IF till trea på årets världsbästalista. Nu har arrangörerna för galan lagt in kvinnligt höjdhopp under galakvällen den 30 juli och då kommer Sveriges nya höjdhoppsstjärnan vara på plats.

– Jag ser fram emot galan och att hoppa högt på klassiska Stockholms stadion i en av mina sista tävlingar före VM, säger Kinsey i ett pressmeddelande.

Friidrott säsong 2015

Det har varit en krokig väg för Kinsey mot toppen efter hennes Junior-EM guld år 2007 i holländska Hengelo 2007. Men årets framgångar visar att kampen har varit värd all möda och det är många friidrottsvänner som gladdes med hennes fantastiska hoppning under Lag-EM.

I kväll tävlar Kinsey vid IAAF Diamond League-galan i Lausanne, en tävling som SVT sänder med start 20.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet