Foto: Bildbyrån

Kinseys känslosamma meddelande efter finalmissen

Uppdaterad
Publicerad

Erika Kinsey lyckades inte ta sig vidare till höjdfinalen på EM i Amsterdam. Efteråt ville svenskan inte prata med media – men nu väljer hon att lätta berätta hur hon mår. ”Jag vill ge upp eftersom mitt hjärta är i bitar, men jag är för tävlingsinriktad, och någonstans djupt inne kan jag inte låta min enda dröm försvinna”, skriver Kinsey på Instagram.

I våras valde höjdhopparen Erika Kinsey att berätta att hon stundtals lider av depression och ångest. 28-åringen har stundtals funderat på att lägga av med friidrotten i ett försök att må bättre.

Men hittills har hon valt att fortsätta. Under gårdagens höjdhoppskval rev hon ut sig på 1,89.

Friidrotts-EM

”Det var en liten seger för mig”

Efteråt finalmissen ville Kinsey inte stanna och prata med pressen. Men nu skriver hon ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Även om en del tänker och säger att det var ett misslyckande att inte ta sig till final igår, var det en liten seger för mig. Jag gick ut där och försökte, jag gav inte upp trots att jag ville och trots att det hade varit lättare att gå och gömma sig. Jag gömde mig efteråt istället, för att jag behövde tid.”

”Jag vill ge upp eftersom mitt hjärta är i bitar...”

”Jag kämpar, och det är inte bara om höjdhopp, det är livet. Jag vill ge upp eftersom mitt hjärta är i bitar, men jag är för tävlingsinriktad, och någonstans djupt inne kan jag inte låta min enda dröm försvinna. Jag känner mig som ett misslyckande om och om igen, men segern är att jag reser mig igen, och igen även om jag är rädd och förvirrad över att jag gör det.”

Kinsey

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet