Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ny seger för Kramer Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Seger för Kramer – men långt ifrån ny rekordtid

Publicerad

Andreas Kramer, 21, lyckades inte upprepa rekordtiden från helgens 800-meterslopp i Tyskland, men stod för en stabil insats under GP-tävlingen i Sätra söder om Stockholm

Många hoppades på ett ytterligare putsande av det personliga rekordet när Andreas Kramer ställde sig på startlinjen i herrarnas 800-meterslopp under Grand Prix-tävlingen i Sätra.

Loppet inleddes långsamt. Efter första 200-metersvarvet avancerade Kramer, men på sista varvet började 21-åringen från Sävedalen se trött ut. På upploppet sträckte Kramer på stegen och segrade till slut på sluttiden 1.48,50.

– Det blev ett långsamt lopp i början där ingen gick med haren. Då fick jag tänka bort tiden och bara gå på segern. Då kändes det skönt att lyckas vinna, säger Andreas Kramer till SVT Sport.

Gick för vinsten istället för tiden

Resultatet var nästan två sekunder långsammare än lördagens inomhustävling i tyska Karlsruhe, då Kramer slog nytt personligt rekord på tiden 1.46,52. Det är bara halvsekunden från Martin Enholms 27 år gamla svenska rekord på 1.45,91.

Det pratades innan om att rekordet kunde ryka. Hade du den taktiken?

– Det är många andra som snackade om att rekordet kunde ryka. Jag vet själv att jag kan springa så bra, men nu blev loppet inte så, då gick jag för vinsten istället.

Känns det som det ska inför EM?

– Jag är inte i någon toppform än, men jag känner att träningen går bra och jag har lyckats få med mig en bra tid och två segrar på de här få dagarna. Så jag är nöjd med säsongsinledningen, så får jag fortsätta jobba, säger Andreas Kramer.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Min bästa säsongsöppning”

Flera svenskar klara för EM

Kramer var inte den enda svensken som tävlade i Sätra.

Khaddi Sagnia klarade EM-kvalgränsen redan i första hoppet och vann kvällens längdtävling på 6,64. Hon har dessutom redan klarat EM-kvalgränsen för både 60 meter och 60 meter häck.

Lovisa Lindh var magsjuk och avstod 800-metersloppet. Hanna Hermansson stod däremot på startlinjen, men på den den mer ”ovana” distansen 1500 meter. Hermansson, som redan klarat EM-kvalgränsen på 800 meter, sprang i mål som trea på tiden 4.14,69.  Även Anna Silvander sprang under gränsen med 4.15,72.

På 3 000 meter klarade både Jonas Leanderson (friidrottaren, inte orienteraren) och Suldan Hassan EM-kvalgränsen med 7.54,07 respektive 7.55,56.

Även Irene Eklund gjorde en stabil insats och vann 60 meter på 7.40. Ett tangerat årsbästa och åter under EM-kvalgränsen.  Angelica Bengtsson vann stavhoppstävlingen då hon klarade 4,45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer