Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Kramer. Foto: Bildbyrån

Kramer kritisk: ”Blev inte alls som tanken var”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer siktade på ett nytt svenskt rekord på 800 meter på Karlstad GP. Men haren orkade inte hålla det planerade tempot och Kramer fick göra mycket jobb själv då han vann på tiden 1.46,56.

– Det blev inte alls som tanken var, säger han till SVT Sport.

Andreas Kramer sprang första varvet i Karlstad på 52,8 sekunder och redan där kunde man konstatera att han inte skulle klara sitt svenska rekord som ligger på 1.44,47.

Det skyller han på farthållaren Boitumelo Masilo.

– Jag är nöjd med genomförandet, men det blev inte alls som tanken var. Han skulle ha gått 50,5 på det första varvet. Jag var lite besviken halvvägs in i loppet. Jag kände att han började tappa fart. På bortre långsidan, där det blåser som mest, fick jag gå helt själv, säger Kramer.

Han vann tävlingen med tre tiondelars marginal ner till norrmannen Tobias Grönstad.

– Jag är nöjd över att jag lyckas vinna loppet. Grönstad utmanade på slutet och han är stark. Så jag är nöjd att ta segern i alla fall, när tiderna räknas bort.

Kramer känner sig i fas inför VM i Eugene som börjar om knappt två veckor.

– Jag har ett bra utgångsläge inför VM. Det ska bli skönt att ladda upp några dagar och sedan åka till USA på precamp. Det kommer bli grymt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.