Andreas Kramer (nr 17) kunde på nära håll se hur nära han var ett svenskt rekord. Daniel Rowden vann på 1.44,74. Foto: Bildbyrån

Kramer på rekordjakt – missade knappt igen

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer var ute efter att förbättra sitt nationsrekord på 800 meter och springa under 1.45 för första gången men gick bet och noterades för ännu en 1.45-tid.

– Jag gick för det men det var tufft på andra varvet, säger Kramer som blev tvåa på 1.45,34.

Haren höll ett perfekt tempo med 50,7 på första varvet med Kramer klistrad i ryggen. Strax före 500 meter fick Kramer hålla tempot själv och i 2-3 sekunders motvind blev det en tuff bortre långsida. På upploppet passerades en stumnande Kramer av britten Daniel Rowden som vann på utmärkta 1.44,74 på Slottskogsvallen i Göteborg.

”Kunde inte ha bett om ett bättre harjobb”

– Det var tufft i dag men jag kunde inte ha bett om ett bättre harjobb. Jag fick ta mycket vind på bortre långsidan och det fick jag betala för på upploppet. Jag hoppas att få ett par snabba lopp i slutet av säsongen och få en bättre tid, säger Kramer till SVT Sport. Hans svenska rekord lyder på 1.45,03.

– Han orkar inte hålla tempot i blåsten på bortre långsidan. Jag tror att den tog för mycket kraft, sade SVT Sports expert Kajsa Bergqvist direkt efter loppet, en analys som delades av Kramer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.