Kramer sju hundradelar från svenska rekordet

Publicerad

Andreas Kramer sprang i mål sist – men var ytterst nära sitt svenska rekord på 800 meter vid Diamond League-galan i London. Svensken fällde sig över mållinjen och noterade 1.45,10, blott sju hundradelar från sin rekordtid.

– Det kändes helt okej efter några tunga veckor. Det var ingen bra placering men det blev en snabb tid. Sjukdomen slog till ganska ordentligt. Jag välkomnar mig själv tillbaka, säger Kramer till TV4 och berättar att han ska åka till St Moritz, Schweiz, och träna i tre veckor.

– Sedan ska det bli skönt att komma tillbaka ännu bättre, säger Kramer som inte fått det att svara fullt ut och ändå är nära sitt svenska rekord.

Led av sviterna från sjukdom vid U23-EM

– Det jag är mest nöjd med nu är att jag vänt sedan förra veckan, säger Kramer.

Kramer, som hade en svacka vid U23-EM i Gävle då han haft en halsfluss, lade sig sist och låg kvar på den platsen. Loppet gick dock snabbt och Kramer slutade elva utan några störningar.

Ferguson Rotich vann loppet på 1.43,14. Den stora favoriten Nijel Amos (som är världsetta med 1.41,89) åkte på en bristning i höger baksida lår och fick hjälpas ut från arenan stödd på funktionärer och medtävlare.

Svaga insatser av stavtjejerna

De andra svenska deltagarna i London, stavhopparna Angelica Bengtsson och Michaela Meijer, hade det tyngre. Bägge rev på ingångshöjden 4,40 innan de krånglade sig vidare. Bägge stannade på 4,55 och slutade näst sist och sist som åtta och nia. 4,65 blev för högt.

Ryskan Anzhelika Sidorova vann på 4,75. Samma höjd klarade tvåan Katerina Stefanidi som noterade säsongsbästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer