• Tekniskt meddelande:

    Pga tekniska problem går vissa sändningar just nu inte att starta i SVT Play och på svt.se, vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning. Direktsändningar finns att se under Kanaler i SVT Play.

Kramer till final på 800 meter: ”Osannolikt”

Publicerad

Andreas Kramer vann sin semifinal på 800 meter i överlägsen stil.
– Det är nästan osannolikt,säger SVT:s expert, Anders Gärderud

Det såg lekande lätt ut när Andreas Kramer sprang hem segern i semifinalen på 800 meter och precis som i gårdagens försök hade han flera meter ner till tvåan.

– Jag känner mig stark och gjorde exakt som planerat idag också. Det känns härligt när jag kan svara så när jag möter Europaettan och många andra, säger Kramer till SVT.

”Medaljvibbar”

På tiden 1.46.14 sprang Kramer in på 800 meter och för Anders Gärderud var det ett väl genomfört taktiskt spel som tog Kramer till final.

– Det han gör är att han ökar tempot med 200 meter kvar. Sen ökar han igen med 100 meter kvar. Han har fullständig kontroll, säger Gärderud och fortsätter:

– Man får gå tillbaka väldigt långt i tiden för att hitta så bra löpning. Det här var så imponerande. Om medaljvibbarna började vibba i försöken, vibbar de ännu mer nu.

Se semifinalloppet igen här:

Kramers lopp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer