Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Kramer räckte inte hela vägen. Foto: TT

Kramer utslagen på 800 meter: ”Surt”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer orkade inte på slutet och blev utslagen i semifinalen på 800 meter.

– Det är surt. Jag hade velat springa på personligt rekord i dag, säger Kramer till SVT Sport.

Kramer var bra med upp till 600 meter men tappade och försökte sedan ta sig fram på innerspåret som var ledigt på upploppet efter att han knuffat bort en kenyan men slutade sjua i heatet på 1.46,71. Det var ett typiskt Kramerlopp där han inte orkade på slutet i den här konkurrensen.

– Det är jag inte nöjd med. Jag gör loppet som jag ska men ville springa snabbare på första varvet och hade en bra placering vid 600 meter men det var många som hade krafter kvar. Jag krokade i kenyanen på upploppet men det hade inte räckt ändå, medger han.

Friidrotts-VM

Hade verkligen velat ta mig till final

Han kan inte släppa tanken på finalen.

– Jag hade verkligen velat ta mig till en final. Där hade jag kunnat vara mer oberäknelig och sprungit på ett överraskande sätt. Men det får vi ta en annan gång, funderar han.

– Han skulle behövt en lucka in mot upploppet. Det kanske inte ser sa nära ut men det är så små marginaler, säger tränaren Per Skoog.

Algeriern Djamel Sedjati vann före fransmannen Gabriel Tual, de stod i särklass, och tog de två direktplatserna till finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet