Foto: BILDBYRÅN

Kramer vidare i EM: ”Ovant att ha favorittryck på sig”

Uppdaterad
Publicerad

Favorittippade Kramer vann sitt heat och är klar för semifinal, men har långt ifrån bästa tid efter försöken på 800 meter.

Andreas Kramer vann sitt heat efter lite om och men på tiden 1:48.67.

– Han gjorde det lite onödigt spännande, men han gör det bra. I semifinalen antar jag att han kommer ta täten, för det är ett kort upplopp härinne, sa SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Friidrotts-EM

Kramers tid (åttonde bästa) är knappt en sekund sämre än bosniern Amel Tuka, som har sprungit bäst på tiden, 1:47.95.

– Jag är inte jättevan med att springa som favorit så här, men sen släppte jag förbi två löpare och gjorde det lite för spännande, jag får se hur jag lägger upp semifinalen. Det är lite ovant att ha favorittryck, det är jag bara van att ha på SM, säger Andreas Kramer till SVT Sport.

Kramer har i år sprungit på 1:46.52, vilket är den nästsnabbaste tiden av en europé 2019.

Semifinalerna springs i morgon, kl 20.33 svensk tid. Kramer ställs mot bland andra Mariano Garcia (Spanien) och britten Jamie Webb – båda två hade bättre tider än Kramer i försöken.

Erik Martinsson klarade inte av att kvala sig till semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet