Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sagnia blek i svenskt floppkval – alla tre underpresterade

Khaddi Sagnia blek i svenskt floppkval – alla tre underpresterade

Uppdaterad
Publicerad

Det var en chansning som inte höll. Khaddi Sagnia, som inte tävlat sedan i början av juni, nådde 6,35 som bäst och var långt från att nå final i längdhoppet när VM i Budapest inleddes. Dessutom underpresterade både Maja Åskag och framför allt Tilde Johansson.

– Det var en chansning att komma hit men jag går härifrån med mycket glädje, jag är glad över att bara få hoppa och att få vara med i den här bubblan. Hoppningen kändes bra men snabbheten saknades, säger Sagnia till SVT Sport.

Det har varit en lång jobbig rehabperiod under knäskadan.

Friidrotts-VM

– Det har varit otroligt tufft mentalt, tror inte att någon förstår hur jobbigt det varit och att få komma hit och genomföra tävlingen och inte ha ont någonstans är glädje för mig, vilket jag behövde för att gå vidare, säger Sagnia som hade sin bror på plats.

– Jag var så glad att se honom, han är så stöttande som en bror skav vara, och publiken hjälpte till så mycket, avslutar Sagnia som ska stanna kvar och semestra ett par dagar i Budpest.

Sagnia inledde med 6,19 och hade ett övertramp i andra innan hon avslutade med 6,35. 6,61 har hon hoppat som bäst tidigare denna korta säsong.

Åskag har tresteg kvar i Budapest

Maja Åskag hoppade 6,47 som bäst, där det var rörigt i hennes grupp där de aktiva hade problem med hoppordningen. Hon har hoppat 6,75 som bäst den här säsongen.

– Det var en helt okej tävling även om inte allt stämde, kanske lite nerver också vid mitt första VM, säger Åskag som har tresteg kvar på programmet.

Tilde Johansson hade två ogiltiga hopp innan hon flyttade bak ansatsen och nådde 5,99 i sitt tredje avslutande försök där hon hade långt fram till plankan. Hon har hoppat 6,56 i år.

– Jag är jättebesviken. Det fungerade inte i dag, det blev pannkaka. Jag kände inte att kroppen svarade efter att ha varit förkyld i veckan, säger Johansson.

Kvalgränsen var satt till 6,80 men det räckte med 6,61 för att vara en av de tolv som kvalade in till lördagens final.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet