Jonas Leanderson Foto: Bildbyrån

Leanderson till final på 3000 meter

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Leanderson är klar för finalen på 3000 meter i inomhus-EM. Leanderson hamnade på en sjätteplats, men tog sig ändå vidare på tid.

– Det känns hur lätt som helst att springa i den farten, säger han.

Leanderson slog till med ett kanonlopp på 3000 meter, och det blev till och med ett personligt rekord.

– Jag är alltid bättre än vad jag tänker. Jag tänker att formen är slut, men när jag väl kommer ut så känns det bra. Det känns hur lätt som helst att springa i den farten. Och att det är PB då, det är bara gött, säger han.

Men det var trots personligt rekord ändå inte en helt nöjd Leanderson som träffade SVT.

– Nu i efterhand känner man lite frustration att jag är så feg. För jag kände egentligen med två-tre varv kvar att jag kan springa om dem, men jag vågade inte. Jag mesar för mycket, jag är lite för nöjd.

Det var framförallt hans taktiska spel som han tänker på, och hans position de sista varven. Där hade han i efterhand gärna sett att han placerat sig bättre, men han ville inte riskera något utan körde på ett säkert kort.

– Man vill inte riskera att bli diskad där genom att buffla ned de andra. Jag får helt enkelt vara överdrivet bra för att slå de här, så jag slår dem trots att jag är feg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.