Legendaren Michael Johnson reagerar på reglerna i lag-EM. Foto: Bildbyrån

Legendaren Michael Johnson blir förvirrad av kulstöterskan på häckloppet: ”Hur ska jag tänka?”

Uppdaterad
Publicerad

Bilderna på den belgiska kulstöterskan Jolien Maliga Boumkwo på det korta häckloppet i lag-EM blev snabbt virala. Legendaren Michael Johnson blev förvirrad.

”Hur ska jag tänka?” skriver han på Twitter.

Boumkwo ställde upp, stapplade mest gående över häckarna, och räddade två poäng till sitt Belgien, detta eftersom schweiziskan Ditaji Kambundji blev diskad i A-heatet.

Legendaren Michael Johnson, 55, obesegrad på 400 meter under sju år på 1990-talet, var en av många som tog del av bilderna och drog i gång en diskussion på Twitter.

”Jag brukar ha åtminstone en grundläggande tanke kring det mesta som händer inom friidrotten men det här har jag problem med. Det är lite roligt, det är lite gulligt, det är lite löjligt, men samtidigt coolt på ett sätt, något som är bra eller kanske något som inte är bra. Kan ni hjälpa mig med det här? Vad har ni för tankar?” skriver Johnson.

Norge valde att avstå från två poäng

Norge var i samma situation som Belgien under lördagen men valde att inte ha någon deltagare på herrarnas 400 m häck.

– Belgien valde det rätta i mina ögon. De säkrar de poäng som är möjliga, säger den förre OS-mästaren på 800 meter, Vebjörn Rodal, till NRK där han är expert.

Norge hade också fått två poäng om man kastat in vem som helst som tagit sig i mål eftersom den tyske utövaren bröt loppet. Norge ligger på nedflyttningsplats och har 10,5 poäng upp till säker mark där Grekland befinner sig för att få stanna kvar i förstadivisionen.

Johnson gick senare in på Twitter och sammanfattade Boumkwos insats.

”Som så många andra saker finns det flera perspektiv:

En applåd och beröm till till Jolien.

Jag kan inte kritisera det belgiska förbundet.

För europeisk friidrott smärtar det att idrottare utan elitkvalitet ställer upp.”

KLIPP: Se det udda loppet (24 juni 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.