Foto: SVT

Lilla Sportspegeln: Stephan testar friidrott

Uppdaterad
Publicerad

Häcklöpning och kulstötning – hur svårt kan det vara egentligen? Stephan Wilson har åkt till Örebro och hängt med barnen på KFUM:s friidrottsskola.

Friidrott är egentligen flera sporter i en. Det gillar Selma som går på friidrottsskolan.

– Det finns ju så mycket att välja på. Om man har svårt att bestämma sig för någonting kan man ju prova på mycket olika, säger hon till Stephan.

Lilla Sportspegeln

Stephan får häcklöpartips av Selma och får även pröva på kulstötning. Han känner sig rätt säker på framgång i kula och utmanar barnen på kulstötartävling – men hade inte räknat med att få stöta med vuxenkulan som är fem kilo tyngre än den han tränat med...

– Oj, den här väger mycket! Men jag antar utmaningen ändå, säger han.

Dessutom har Lilla Sportspegeln varit i Rosersberg utanför Stockholm och varit med på innebandyklubbens cup med åtta lag i blandade åldrar – från vuxna A-lagsspelare till nybörjarna. Vi hänger med Gabriel och Klas i Team Yellow när de kämpar om en plats i finalen.

Lilla Sportspegeln, avsnitt 2

Programledare: Stephan Wilson

Sänds: Barnkanalen torsdag 7 september 18.30

Sociala medier: #lillasportspegeln

Programmet finns alltid på barnplay.se efter sändning: http://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-sportspegeln

Tävla om Lilla-tröja och gympapåse: https://www.svt.se/barnkanalen/var-med

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet