I morgon får Lovisa Lindh veta om hon får en OS-biljett. Foto: TT

Lindh väntar på OS-besked efter nytt lopp under två minuter

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Lindh noterade säsongsbästa när hon blev sexa på 800 meter på 1.59,76. Nu hoppas hon att det ska räcka till en OS-plats.

– Jag hoppas att det ska räcka och får besked i morgon, säger Lindh till SVT Sport.

Det var ett tufft utgångstempo och första varvet passerades på 56 sekunder. Lindh låg sist och arbetade sig upp i fältet mot slutet. Kubanskan Rose Mary Almanza vann på världstiden 1.56,28.

– Jag är glad över att kunna göra det här loppet i ett pressat läge. Det var ett brutalt tempo men jag kunde hålla min plan. Det var andra loppet under två minuter på tre dagar, säger Lindh som är OS-nominerad av det internationella friidrottsförbundet.

Det är dock Sveriges Olympiska Kommitté som tar ut aktiva till OS.

Kinsey hade bättre känsla än resultat

Erika Kinsey hoppade 1,89 i höjdhopp men har redan OS-biljetten klar. Hon hade en känsla för att hoppa högre.

– Det kändes jättebra och jag trodde på personligt rekord, så bra kändes det, säger Kinsey som hoppat 1,97 och idag rev ut sig på 1,93. Jaroslava Mahuchikh vann på världsbästat 2,03 som hon tog i tredje försöket. 2,07 blev för högt i dag för ukrainskan.  

Roos nöjd trots under 19 meter

Även Fanny Roos har en OS-biljett klar.

– 18,96 är helt okej för mig, säger Roos, vars svenska rekord från i sommar lyder på 19,34, en världsstöt i kula.

Hon blev femma i den täta tävlingen som vanns av Valerie Adams på 19,26.

Andreas Kramer, också han OS-klar, var aldrig riktigt med i herrarnas 800 meter utan slutade en bit ner i fältet som sjua på 1.45,05.

Kenyanen Ferguson Rotich vann på säsongsbästa 1.43,84.

Sagnia stark i säsongsdebuten

Khaddi Sagnia har dragits med skadeproblem under våren. Men i dag gjorde hon säsongsdebut utomhus. Då visade hon lovande form. Sagnia hoppade 6,72 i sitt sista hopp och slutade på en fjärdeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.