Lovisa Lindh. Foto: Bildbyrån

Lindh närmar sig VM-kvalgränsen – slog till med säsongsbästa

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Lindh jagar febrilt VM-kvalgränsen på 800 meter.

I dag, på hennes 28 födelsedag, visade svenskan åtminstone gryende form när hon slog till med säsongsbästa 2.01,67 i schweiziska Luzerne.

Ner till kvalgränsen på 2.00,60 är det dock fortfarande en bit.

Lovisa Lindh får fortsätta jaga VM-kvalgränsen 2.00,60 på 800 meter.

Men det går i alla fall åt rätt håll för svenskan, som i dag firade sin 28:e födelsedag genom att springa in som trea på en tävling i schweiziska Luzerne, bakom vinnaren Sarah McDonald och tvåan Hedda Hynne.

Tiden: 2.01,67.

Inte nog med att det är nytt säsongsbästa för Lindh, det är även bra mycket snabbare än det lopp hon stod för i samma land för fem dagar sedan. I Lausanne sprang hon på blygsamma 2.03,60.

Lovisa Lindh har dock en bra bit kvar till 2017-års form där hon sprang under drömgränsen två minuter vid tre tillfällen och som körsbär på tårtan raderade hon ut Abeba Aregawis svenska rekord.

På samma tävling i Luzerne i dag stannade stavhopparen Angelica Bengtsson på 5.56 och blev trea. För spjutkastaren Kim Amb blev det bara två godkända kast, 80.86 som bäst och en fjärdeplats i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.