Stavhopparen Lisa Gunnarsson står över ännu en säsong. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Lisa Gunnarsson tar ännu ett sabbatsår – missar OS

Uppdaterad
Publicerad

Den skadedrabbade stavhopparen Lisa Gunnarsson missar ännu ett tävlingsår och står över OS-säsongen 2024 helt och hållet.

– Det var ett väldigt svårt beslut, säger Gunnarsson.

Det är framför allt problem med ryggen som gör att 24-åringen ger upp nästa säsong. Även studiesituationen i Kalifornien spelar in.

 – Först så har jag haft mycket ryggproblem som inte verkar vilja ge sig riktigt. Sedan har det också varit svårt att balansera studier med idrott här på Stanford. Jag har inte samma resurser här som förut, säger Gunnarsson till det svenska friidrottsförbundet.

Sverigetrea genom tiderna

Det var trots allt ett svårt beslut att ta som 24-åring, Sverigetrea genom tiderna på 4,65, att stå över ännu en säsong. Hon har inte tävlat sedan EM i München i augusti 2022.

– Ja, ett väldigt svårt beslut. Jag försökte få det att fungera för jag vet hur roligt det är att tävla.

Hon kan göra ett försök att komma tillbaka till 2025 om bitarna faller på plats även om det inte är prioriterat nu.

– Vi får se! Om glöden är där och ryggen känns bra. Jag ska först göra klart min master. Det är prio nummer 1 just nu, säger Gunnarsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
ARKIV: Se intervju med Lisa Gunnarsson på tidigare tävling. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.