Lisa Ring blev bästa svenska under årets Tjejmilen. Foto: Bildbyrån

Lisa Ring skrällde som bästa svenska

Uppdaterad
Publicerad

Tjejmilens stora vinnare den här lördagen blev Etiopien. För svensk del var det en skrällplacering för Lisa Ring, 23-åringen som precis avklarat Ultravasan-45, blev bästa svenska på fjärdeplats i loppet. ”Det känns overkligt, nu vill jag bara vila”, säger en rörd Ring till SVT Sport efter loppet.

Idag avgjordes Tjejmilen och det var en etiopisk dag på Gärdet i Stockholm.

Segraren, Fantu Tekla, som deltog för första gången, är redan sugen på att förbättra sin tid till nästa år.

– Jag ska jobba ännu hårdare för att göra en bättre tid, säger Fantu Tekla efter loppet.

Bland de 28 000 deltagare som var anmälda till loppet, blev Tekla från Etiopien, bästa löpare när hon på de sista fem kilometerna satte fart och fick till en bra tid på 33.56. Nu är 18-åringen redan sugen på att komma tillbaka och tävla i Sverige.

– Jag kommer gärna tillbaka, säger hon till SVT Sport.

Landsmanninan Roman Men-gistu knep andraplatsen och trea blev amerikanskan Annie Bersagel.

Svensk skräll – fjärdeplats

För svensk del blev det en sjätteplats för förhandsfavoriten Sara Holmgren, från Säverdalens AIK – hon blev trea bland svenskorna – där Lisa Ring, från klubben Noc Out, stod för milens skräll.

Ultravasan-45-vinnaren blev bästa svenska på Tjejmilen med tiden 35.48 – en minst sagt överraskande insats för 23-åringen.

– Jag är jätteglad, det känns overkligt, säger en rörd 23-åringen efter målgången.

Andersson väntar barn

Efter att ha missat sin chans till OS i Rio och dessutom vart skadedrabbad ett tag, var detta Tjejmilen en folkfest som den femfaldige vinnaren Isabellah Andersson inte ville missa.

Idag var det dock inte skadorna hon kände av, men hon var osäker på hur kroppen skulle kännas.

– Det var som vanligt en tjejfest jag inte ville missa. Efter fem kilometer var jag så trött så jag gick lite, men sen började jag om igen, säger Isabellah Andersson som fick draghjälp av andra svenskor.

– Det blev kanske inte så bra som många förvänta, men jag visste själv att det inte skulle gå så bra eftersom jag väntar barn, avslöjar Andersson för SVT Sport.

Men redan börjar 36-åringen tänka på att komma tillbaka nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.