Lovisa Lindh petades ur VM-truppen. Foto: Bildbyrån

Lovisa Lindh om petningen: ”Hoppats på större tillit”

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Lindh får inte springa VM i USA senare i sommar.

Nu kommenterar hon petningen.

”Jag hade hoppats på större tillit”, skriver hon i ett sms till Sportbladet.

Efter gårdagens Diamond League-gala i Stockholm kom beskedet om att Lovisa Lindh inte får plats i den svenska VM-trupp som åker till USA senare i sommar.

– Lovisa har fått nej. Det har varit tungt att ta det beslutet men jag bedömer att hon är för långt ifrån att vara i VM-form, eller för långt bort från att hitta den på den lilla tid som är kvar, sa förbundskapten Kajsa Bergqvist till TT.

”Inte där vi hoppades”

Gårdagens tävling på Stockholms stadion var Lindhs sista chans att fixa VM-biljetten. Men 800-metersloppet blev till en missräkning där hon slutade sist på 2.03,22.

”Jag förstår Kajsa i att jag inte presterat de senaste veckorna, det gör jag. Något (annat än ’bara dålig form’) har spökat, men gårdagen var ett litet steg i rätt riktning. Inte där vi hoppades, men jag och min tränare tror att vi hade kunnat hitta tillbaka på tre veckor. Jag hade hoppats på större tillit till att vi vet vad vi gör och fått vara delaktiga i beslutet att åka eller inte, men nu ställer jag om fokus mot nästa mästerskap”, skriver Lindh i ett sms till Sportbladet.

Friidrotts-VM i Eugene, USA, startar den 15 juli.

KLIPP: Lovisa Lindh sist i Oslo: ”Lite förvånad”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lovisa Lindh. Foto: Bildbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.