Lovisa Lindh övertygade i Oslo: ”Fantastiskt lopp”

Lovisa Lindh imponerade stort i sitt 800-meterslopp i Diamond League. I konkurrens med stora delar av världseliten sprang hon in på en fjärdeplats på nytt personbästa.

– Det är helt sjukt, säger Lindh efter loppet.

Förhoppningarna var stora på Lovisa Lindh som visat fin form tidigare i år, bland annat med nytt personbästa på 1500 meter.

I ett starkt startfält med löpare som sydafrikanskan Caster Semenya och Francine Niyonsaba från Burundi låg Lindh bra med från start. Efter första varvet bevakade hon fjärdeplatsen i ett lopp som höll god fart.

”Är jättebra”

I sista kurvan in på upploppet såg svenskan ut att låsas fast på innerbanan bakom kenyanskan Margaret Wambui. Men Lindh kom loss och det blev en hård kamp om tredjeplatsen mellan de båda, där världslöparen Wambui tillslut var något starkare.

Lovisa Lindh sprang in på 1.59.23 – nytt personbästa och bara tre hundradelar från Abeba Aregawis svenska rekord.

– Det är jättebra. Det var ju verkligen hela finalen från OS, alla som är bäst i världen var här. Jag försökte att inte ha någon respekt för de andra. Jag spurtade nästan ner Margaret Wambui också, det är helt sjukt, sade hon efter loppet.

”Fantastiskt väldisponerat”

SVT:s expert Kajsa Bergqvist var full av beundran inför Lindhs prestation.

– Det är ett fantastiskt väldisponerat lopp, helt otroligt. Det här är ett lopp som skulle kunna vara en framtida VM-final, säger Kajsa Bergqvist.

Vann gjorde inte oväntat Caster Semenya på fina 1.57.49.

Sagnia hade problem

Tävlingen i Oslo var svenska längdhopparen Khaddi Sagnias första större tävling för året. Efter ett inledande övertramp lyckades hon inte komma till rätta med ansatsen. Sagnia slutade näst sist i tävlingen, som vanns av amerikanskan Tianna Bartoletta på 6.79, men efter 6.26 i tredje hoppet var hon ändå nöjd med säsongspremiären.

– Jag känner att jag har långa hopp i mig och nu får jag hem och jobba med ansatsen så kommer det bli bra, säger hon till SVT.

Bengtsson: ”Det är godkänt”

Även stavhopparen Angelica Bengtsson gjorde sin första stora tävling för året och var osäker på formen. Efter att ha klarat 4.55 i andra försöket tog det stopp på 4.65. Höjden räckte till en fjärdeplats i tävlingen som kubanskan Yarisley Silva vann på 4.81.

– Jag tycker det var klart godkänt. Det är tidigt på säsongen och det var lite ojämnt i min hoppning. Men tyckte jag klarade det ganska bra, säger Angelica Bengtsson.