Lovisa Lindh skadad – missar VM

Publicerad

Lovisa Lindh kommer inte till start i London-VM. En stressreaktion i ena foten stoppar den svenska stjärnan. Beslutet att inte tävla togs redan på tisdagen – men hon ville ändå åka till London. – Jag kände att jag ville åka hit och dubbelkolla i ytterligare en undersökning, men jag kan inte springa på foten, säger Lovisa Lindh till SVT Sport.

När torsdagens försök på 800 meter avgörs kommer därmed Lindh inte att delta. Skadan hon har i foten dök för två veckor sedan.

– Den kom från ingenstans på ett intervallpass för två veckor sedan. Jag gjorde en magnetröntgen i St Moritz, åkte hem och kom tillbaka till lägret, och hoppades att det skulle kunna gå ändå. Det är väldigt synd, för träningen på lägret var jättebra, säger Lovisa Lindh till SVT Sport.

”Är väldigt ledsen”

Besvilkelsen att inte kunna tävla i VM efter hennes fina säsong är stor.

– Just nu är jag väldigt ledsen. VM var ett av mina två stora mål den här säsongen, det andra var att slå svenskt rekord, och det har jag gjort två gånger, så jag tar med mig det, säger Lovisa Lindh, som kämpade för att hålla tårarna tillbaka i sin intervju med SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer