Lindh gör Diamond League-comeback

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Lindh springer favoritdistansen 800 meter på Bauhaus-galan i Stockholm i juni. Diamond League blir Lindhs tävlingsdebut – efter fjolårets berg- och dalbana. – På något sätt känns det som om man har kommit ut på andra sidan, säger Lindh till SVT Sport.

Lovisa Lindh kommer från ett kämpigt år. En stressreaktion i foten gjorde att hon missade VM i London i augusti 2017.

– När det har varit väldigt kämpigt så hjälper det att träna väldigt hårt. Jag har inte blivit svagare mentalt. Det är mycket pannbensträning att köra väldigt hårda pass.

Stressreaktionen i foten är läkt sedan oktober.

– Jag har inte känt av den sedan dess. Vi har gjort de åtgärder som vi tror ska hjälpa. Man kan inte gå omkring och vara rädd hela tiden.

Innan skadan imponerade Lindh med stor löpning. Hon tog bland annat det svenska rekordet på 800 meter från Abeba Aregawi. Det var i Diamond League-tävlingarna i Lausanne 6 juli 2017 som hon satte nytt svenskt rekord på distansen. Den nya rekordtiden lyder 1,58,77. Lindh slutade sexa i loppet.

Tävlingscomebacken denna säsong sker i juni. På hemmaplan, i Diamond League, i Stockholm. Säsongens stora mål är EM i Berlin i augusti.

– Det är klart att jag har höga mål.

Förra säsongens succéinleding av utomhussäsongen har fört med sig en stor tro på sig själv.

– Det är klart att när det går bra, och jag ser vilka jag slår, hela sommaren, det är ganska bra. Det är klart att självförtroendet växer, och man blir lite tuffare.

Se hela reportaget med Lovisa Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.