Foto: TT Nyhetsbyrå

Magsjuk Sofie Skoog missar Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

I morgon skulle höjdhopparen Sofie Skoog ha gjort utomhuspremiär på Diamond League-galan i Shanghai. Men det blir inte så. I stället för att tävla mot världseliten på en tv-sänd gala är hon kvar hemma och kurerar en magsjuka.

– Det är väl ett virus eller en bakterie, och om jag inte får behålla det jag äter så klarar jag inte av att tävla. Då blir det långt till Shanghai, säger Sofie Skoog till NWT.se.

Utomhuspremiären blir nu i stället av mindre glamouröst slag: kval till lag-SM med klubben IF Göta i Karlstad nästa helg.

Säsongens stora mål för Sofie Skoog, som tränas av Stefan Holm, är friidrotts-EM i Berlin i sommar. Inomhus-säsong blev inte riktigt lyckad. På inomhus-VM klarade svenskan bara ingångshöjden 1,84. Skoogs bästa resultat från inomhussäsongen är 1,91.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.