Lovisa Lindh. Foto: Bildbyrån

Märkliga vändningen – Lindh till final efter domarhjälp

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa Lindh får springa i EM-final på 800 meter trots att hon blev utslagen i semi.

Anledningen – en domare ger svenskan en finalplats.

– Känns väldigt bra, säger tränare Johan Wettergren till SVT Sport.

I semifinalen på 800 meter slutade Lovisa Lindh femma och gick inte vidare på tid. Efter semin lämnade Sverige och Lovisa Lindh in en protest – eftersom hon under loppet blev störd av isländskan Aníta Hinriksdóttir som diskades efter loppet.

– Det brukar alltid spricka upp men så fick jag en knuff i sista kurvan och så sprang jag innanför löparbanan, sade Lovisa Lindh till SVT Sport efter semifinalen.

Och en domare gav Lindh rätt i protesten och 27-åriga Lindh kommer att få springa i finalen på fredag klockan 21.20.

– Efter diskvalificeringen lämnade vi in en protest om att Lovisa blivit för störd och inte fått en rättvis chans att nå final. Domarna har nu granskat och gett oss rätt och Lovisa får en finalplats, säger tränaren Johan Wettergren till SVT Sport.

– Roligt att hon är tillbaka efter skadan och nu får springa en final, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Det var nära att hon där skulle få sällskap av landslagskollegan Hanna Hermansson som var fem hundradelar från att gå vidare på tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.