Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mardröm för Samuel Pihlström – se när svensken faller i massan. Foto: SVT

Samuel Pihlström får finalplats på 1500 meter trots fallet – medicinsk undersökning avgör start

Uppdaterad
Publicerad

Samuel Pihlström har fått en finalplats på 1500 meter trots ett fall som gjorde att han var långt efter i försöket. Sveriges protest godkändes.

Se massfallet i spelaren ovan.

Pihlström fick smärtor och låg kvar på banan en stund innan han reste sig och joggade i mål på 4.38 – långt efter segrande Jakob Ingebrigtsen, som lattjade i början och släppte tio, femton meter på klungan, som vann heatet på 3.37,65.

Friidrotts-EM

Pihlström hade ingen skuld i fallet utan hade otur.

– Det ser inte så positivt ut men man får i bästa fall hoppas att det rör sig om en stukning men jag ska inte spekulera i det, säger experten Alhaji Jeng som tycker att det är rätt att Pihlström fick en finalplats.

Svensken, som såg ut ha mest ont i handleden, togs om hand av medicinsk personal inne på stadion. SVT fick sedan uppgifter om att han ska röntgas, vilket kommer att avgöra om han kommer till start i finalen.

Löparna som drabbades av fallet förutom Pihlström var tysken Robert Farken, nederländaren Noah Baltus och portugisen Isaac Nader.

Nader lyckades snabbt resa och ta den sista finalplatsen och springa in som sexa på 3.38,83.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet