Sydney McLaughlin blickar vidare på karriären efter mästerverket på 50,68. Foto: TT

McLaughlin överväger byta gren efter rekordkrossen

Uppdaterad
Publicerad

Sydney McLaughlin umgås med planerna på att byta gren till nästa säsong efter den enorma rekordkrossen på 400 meter häck i VM-finalen där hon sänkte sitt eget världsrekord med 73 hundradelar till otroliga 50,68.

– Det pratas om att byta gren, säger McLaughlin.

Dalilah Muhammad, som var trea i VM-finalen, satte två världsrekord 2019 innan 22-åriga McLauglin tog över scenen förra året. Tre av hennes fyra världsrekord har hon satt på VM-arenan Hayward Field. Inför förra året hade hon ett personrekord på 52,23 och har sedan dess sänkt sig till 50,68 – en tidsrymd på otroliga 1,55. Och då från en extremt hög nivå.

Redan innan fantomloppet på 50,68 talades det om att McLaughlin ska byta gren till 400 meter slätt, något som fick ny näring efteråt.

Friidrotts-VM

– Det finns prat om att dubblera, det talas om att byta gren. Ärligt talat så har jag ingen aning, säger McLaughlin till Reuters.

Mycket av McLaughlins framtida planering ligger i tränaren Bobby Kersees händer.

– Jag har inte hunnit prata med honom efter loppet. Det är något vi åker hem och diskuterar efter säsongen. Vi tar en diskussion kring vad vi vill göra och vad det kommer att ha för påverkan, säger McLaughlin.

”Vill hela tiden bryta nya barriärer”

Hon vill hela tiden se framåt och blickar kanske mot en tid under 50 sekunder, vilket är nästa barriär. Det låter omöjligt om det inte vore för att det just handlade om Sydney McLaughlin.

– Tiden är helt fantastisk och grenen går snabbare och snabbare. Jag vill hela tiden bryta barriärer. Jag kommer bara att bli snabbare från det här, säger McLaughlin.

På sin Instagram utvecklar den starkt troende McLaughlin sina tankar:

”Mängden bön i kombination med hårt arbete kulminerade gudomligt på 50,68 sekunder. Genom Guds nåd uppnådde vi vårt mål”, skriver hon.

Den nederländska silvermedaljören Femke Bol hoppas att McLaughlin stannar kvar i grenen trots att hon blev utklassad.

– Hon pressar mig att springa snabbare och göra bättre ifrån mig. Det var fantastiskt att få springa i ett sånt här lopp i dag. Jag bara älskar att  få springa mot de bästa, säger Bol.

Rekordutveckling 400 meter häck

50,68 Sydney McLaughlin (2022)

51,41 Sydney McLaughlin (2022)

51,46 Sydney McLaughlin (2021)

51,90 Sydney McLaughlin (2021)

52,16 Dalilah Muhammad (2019)

52,20 Dalilah Muhammad (2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet