Meijer överlägsen i Täby – Bengtsson misslyckades rejält

Uppdaterad
Publicerad

Ingen var i närheten av Michaela Meijer när hon tog hem damernas stavhopp i Täby, Stockholm. Trots det var hon en bra bit ifrån sitt personbästa.
– Jag känner att jag har en hög lägstanivå, säger Michaela Meijer till SVT Sport.

Det blev en tidig sorti för både Angelica Bengtsson och Lisa Gunnarsson i kampen mot Michaela Meijer. Gunnarsson stannade på 4,43 och Bengtsson placerade sig tio centimeter lägre på 4,33 i den fjärde deltävlingen av fem i den svenska stavhoppstouren. Istället hamnade allt fokus på Michaela Meijer.

– Nu när det inte varit några tävlingar så har vi haft mycket längre tid på oss att träna vilket har gynnat mig. Jag har kunnat träna teknik på ett helt annat sätt, så jag känner att jag har en hög lägstanivå, säger Meijer till SVT Sport.

Efter att ha klarat höjden 4,63 försökte hon ge sig på höjden 4,76, en centimeter över slovenska Tina Šutejs världsårsbästa.

Stannade på 4,63

Men hon rev på samtliga försök och stannade därmed på 4,63. Nio centimeter ifrån sitt personbästa från den första deltävlingen i svenska stavhoppstouren där hon hoppade 4,72. Trots det vann hon långt före sina konkurrenter.

– Jag hade ingen anpassningsförmåga och känsla i ansatsen idag men jag löste det till slut, säger Meijer till SVT Sport.

26-åringen är just nu världstvåa för i år. Den femte och sista deltävlingen i svenska stavhoppstouren äger rum den första augusti i Norrköping.

MER MEIJER: Världsårsbästa av Meijer (28 juni 2020):

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer